Vásárló belépés

Termékajánló

Szavazás

Fórum

Nincsenek témák!

a montague kerékpárok története

Az 1980-as évektől kezdve a Montague teljes vázméretű összehajtható kerékpárokkal látja el az USA hadsereg több részlegét.
1997-ben a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA – Fejlett Védelmi Kutatási Projektek Ügynöksége) finanszírozásában a Montague az USA Haditengerészetével együttműködve kifejlesztette a Taktikai Elektromos Nyomnélküli (TENS) Mountain bike-ot. Ezen projektre a Montague egy új összehajtható váz-dizájnt, az X-Series™-et fejlesztett ki, a F.I.T. .™ rendszert integrálva a vázba. A TENS Mountain Bike nem elektromos változata, a Paratrooper® ezután nem sokkal készült el.
A F.I.T.™(Folding Integrated Technology – Integrált Összecsukó Technológia)-t azért fejlesztették ki, hogy egy teljes méretű, nagy teljesítményű mountain bike félbehajtva beférjen a katonai repülőgép ajtaján – az ejtőernyőssel együtt. Az ejtőernyős katona földet érve taktikai mountain bike-on tud közlekedni – s így a gyaloglás és a nagytömegű katonai járművek bevetése közti hézag megszűnik. Ez a megoldás nemcsak a közlekedést segíti, hanem a harctéri hírközlést is.
A Paratrooper® egy teljes vázméretű mountain bike amellyel nagy sebességgel, hangtalanul lehet a terepen közlekedni, miközben sem hő- sem akusztikai radarral nem érzékelhető – ezek fontosak, ha el akarjuk kerülni az ellenséget. A Paratrooper® akár 240 kilogramm terhet képes szállítani és nem kell hozzá üzemanyag. Fokozott csomagszállítási készséggel rendelkezik, kiválóan kormányozható és 30 másodpercen belül hordozható méretűvé csukható össze. Ezeket a kerékpárokat a páncélozott harcjárművekkel együtt, mint tartalék közlekedési eszközöket használják, és a harctéri hírközlést is megerősítik velük.
Hamar világossá vált, hogy az USA haderői számára kifejlesztett kerékpárokon alkalmazott technológia a polgári életben is hasznosítható. Így aztán ezek a kerékpárok bekerültek az autók csomagtartójába, faliszekrényekbe és egy csomó más helyre, ahová hagyományos kerékpárok nem fértek volna be. Miután népszerűvé váltak, a polgári igények behozták ezeket a kerékpárokat a hétköznapi használatba is.